Κοκτέϊλ Castro Ginger Sour
7 μεσαία φύλλα βασιλικού
2 cl σιρόπι βανίλιας Μαδαγασκάρης
2½ cl χυμός λεμονιού
2-3 σταγόνες bitters βανίλιας
1 ροδέλα τζίντζερ
προαιρετικά:
2½ cl χτυπημένο ασπράδι αυγού
Σε ποτήρι ανάδευσης (mixing glass) λιώνετε τα φύλλα βασιλικού. Προσθέτετε το λικέρ Πιπερόριζα (τζίντζερ) Κάστρο, το σιρόπι βανίλιας Μαδαγασκάρης, τον χυμό από στιμμένο λεμόνι και 2-3 σταγόνες bitters βανίλιας. Προαιρετικά, χτυπάτε ασπράδι αυγού και το προσθέτετε στο ποτήρι ανάδευσης μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακινείτε καλά, διπλοσουρώνετε και σερβίρετε σε παγωμένο ποτήρι. Μπορείτε να γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και 1 ροδέλα τζίντζερ. Εάν προσθέσατε το ασπράδι αυγού, γαρνίρετε επιπλέον με 2-3 σταγόνες bitters βανίλιας πάνω στον αφρό που θα σχηματιστεί στην κορυφή του κοκτέιλ.