2 ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ & 2 ΑΣΤΕΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ για το ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ!

Το λικέρ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΑΣΤΡΟ απέσπασε δύο μεγάλα βραβεία στις κατηγορίες «Καλύτερο Ποτό» και «Νέο Προϊόν», δύο Αστέρια Ποιότητας και μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Athens Fine Food Awards (AFFA) by Expotrof»:

 
BEST AFFA SPIRITS-DRINKS-REFRESHMENTS 2021 (SILVER)

+ BEST AFFA NEWCOMER 2021 (SILVER)

 

Ανάμεσα από περισσότερα από 220 ποιοτικά, ελληνικά προϊόντα, το αγαπημένο αυτό παραδοσιακό λικέρ της ποτοποιίας μας ξεχώρισε με τη μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας στον πρώτο πλήρη ψηφιακό διαγωνισμό αξιολόγησης στην Ελλάδα, ο οποίος και διεξήχθη με υψηλά, διεθνή πρότυπα αξιολόγησης και διαχείρισης των προϊόντων τροφίμων και ποτών.

Επαγγελματίες chef με διάκριση Michelin, sommelier, F&B managers, αναγνωρισμένοι γευσιγνώστες, όλοι με υψηλού επιπέδου γνώσεις και εμπειρία και με εξειδίκευση στα τρόφιμα και ποτά, δοκίμασαν και βράβευσαν ως ένα από τα καλύτερα προϊόντα το αγαπημένο παραδοσιακό λικέρ της ποτοποιίας – αποσταγματοποιίας ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – ΧΑΧΑΛΗΣ.

Πρόκειται για το μοναδικό λικέρ τριαντάφυλλο που κυκλοφορεί στην αγορά το οποίο παράγεται αποκλειστικά από 100% φυσικά εκχυλίσματα ροδοπετάλων με παραδοσιακό τρόπο και χωρίς προσθήκη τεχνητών αρωμάτων, δηλαδή όπως ακριβώς παράγονται από παλιά τα σπιτικά λικέρ.

Τα ροδοπέταλα των φημισμένων, αρωματικών τριαντάφυλλων από τον Άγιο Γεώργιο Συκούση της Χίου συλλέγονται προσεκτικά με το χέρι και χρησιμοποιούνται αμέσως μετά τη συγκομιδή τους, ώστε να αξιοποιούνται όλα τα πολύτιμα συστατικά τους. Αποτέλεσμα, ένα σαγηνευτικό ηδύποτο με έντονο άρωμα και πλούσια γεύση, βασισμένο στην παλιά συνταγή της οικογένειας Χάχαλη, η οποία δραστηριοποιείται στην Πάτρα από το 1939, αλλά εξακολουθεί να αξιοποιεί τους «θησαυρούς» της χιακής γης που είναι και ο τόπος καταγωγής της.

Το νέο, βελτιωμένο προϊόν Τριαντάφυλλο Κάστρο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ερευνητικού Προγράμματος «Ανάπτυξη νέων πικρών αλκοολούχων ποτών από αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά με ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, Natubitters», το οποίο είναι ακόμα σε εξέλιξη. Κατά τη διάρκεια του εν λόγω Προγράμματος, η ποτοποιία Χάχαλη ερευνά και αξιοποιεί τις ευεργετικές ιδιότητες μεταξύ άλλων και του τριαντάφυλλου – κατεξοχήν αρωματικού φυτού – σε συνεργασία με τις Σχολές Φαρμακευτικής και Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ, παράλληλα, συγχρηματοδοτεί το Πρόγραμμα μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020»).

Υποβλήθηκε: 
09/06/2021